Tanácskozást tartottak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye köznevelési intézményeinek vezetői

Hazai – 2024. augusztus 26., hétfő | 10:31

Megkezdődött a 2024/25-ös tanév előkészítése a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében. Az egyházmegye fenntartása alatt működő többcélú köznevelési intézmények igazgatói, iskolalelkészei, gazdaságvezetői, az intézményegységek vezetői a tanév eleji, sokrétű adminisztrációs feladatokról szóló tanácskozásra jöttek össze augusztus 22-én, Debrecenben, az Egyházmegyei Kateketikai Központban.

A jelenlévőket Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök köszöntötte, majd Heidelsperger István oktatási ügyekért felelős püspöki helynök lelki útravalóval látta el a vezetőket. A tanácskozáson Németh István püspöki titkár, Béres Nándor egyházmegyei gazdasági igazgató, valamint az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) részéről Némethné Székely Julianna tanfelügyeleti- és Kovács István oktatásszervezési EKIF-igazgató is jelen voltak.

*

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye pedagógusai egyházmegyei tanévnyitó ünnepségre is készülnek, amely augusztus 26-án, hétfőn lesz a debreceni Megtestesülés-templomban. A hagyomány szerint Palánki Ferenc megyéspüspök 10 órától Veni Sancte szentmisét mutat be a jelenlévő iskolalelkészekkel, ahol a ünnepi alkalom keretében az újabb kinevezéseket, valamint a Szent Gellért-díjat is átadja.

Ezen a délelőttön a pedagógusok részt vehetnek egy nem mindennapi előadáson is. Molnár József László digitális kommunikátor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) tagja a mesterséges intelligenciáról tart majd előadást.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Tóth-Kovács Magdolna

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria