Tanévkezdő lelkigyakorlatra gyűltek össze a Kaposvári Egyházmegye pedagógusai

Hazai – 2024. szeptember 2., hétfő | 10:26

Lelkigyakorlatra hívták a Kaposvári Egyházmegye fenntartásában működő óvodák és iskolák pedagógusait a bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központba augusztus 28-ra és 29-re. A másfél napos program szentmisével vette kezdetét, melyet Varga László megyéspüspök mutatott be.

A főpásztor a szentmisét követően Istennek és Istennel semmi sem lehetetlen címmel tartott személyes hangvételű előadást, amelyben a pedagógusokat arra buzdította, hogy minél szeretetteljesebb szívvel forduljanak a gyermekek felé, segítve őket a személyes fejlődésükben.

A közös ebédet követően az Egyházi Fejlesztők szakembereinek közösségépítő foglalkozása következett, melyen a jelen lévő mintegy százhúsz pedagógust arra kérték, hogy fogalmazzák meg maguknak: mi az, ami a pedagóguspályán tartja őket, és milyen örömöket élnek meg hivatásuk gyakorlása közben.

Másnap Limpár Imre szakpszichológus tartott előadást Önstabilizáció profi szinten címmel. A szakember különböző technikákat és példákat mutatott be, melyek az önismeret elmélyítését, az önbizalom és az önbecsülés erősítését célozták. Az előadást követően közös ebéddel zárult a lelkigyakorlat.

A pedagógus-lelkigyakorlat szentmiséje ITT megtekinthető.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria