Tanulmányi versenyt rendeztek a 25 éves Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye múltjáról és jelenéről

Hazai – 2018. június 1., péntek | 11:14

A nyírbátori Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium „Az egyházmegye 25 éves múltja és jelene” címmel történelmi versenyt hirdetett a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye oktatási intézményeiben tanuló diákok számára. A megmérettetés május 30-án volt Nyírbátorban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A történelmi csapatversenyre a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye tíz intézménye nevezett. A diákok a versenyre készülve heteken keresztül bővítették ismereteiket az egyházmegye történetéről.

A május 30-án Nyírbátorban rendezett megmérettetés megnyitóján Molnár Katalin, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főigazgatósága (EKIF) főigazgatója mondott köszöntőt.

A részt vevő diákok két korcsoportban – 5–8., illetve 9–12. osztályosok – háromfős csapatokban oldották meg a feladatokat: az írásbeli és szóbeli fordulókon logót készítettek, bemutatkozó szöveget fogalmaztak meg, templomuk bemutatására rögtönzött idegenvezetést tartottak, bemutatót készítettek, és püspöki jelmondatot kellett felismerniük.

A zsűri tagjai – Felföldi László püspöki helynök; Molnár Katalin, az EKIF főigazgatója; Törő András püspöki titkár; Babály András plébános, iskolai lelkész; Gaga Zsuzsa ifjúsági programokért felelős munkatárs és Tóthné Bakai Berta hitoktató – folyamatosan ellenőrizték, javították az elkészült feladatokat.

A versenyre két témában rajzpályázatot is hirdettek Húsvéti, virágvasárnapi körmenet és A lakóhelyem temploma címmel. A diákok szabadon választott technikával készült alkotásokat küldtek be – a legszebbnek ítélt rajzokat Illyés Beatrix (nyírtelki Szent Anna Általános Iskola, 5. osztály) és Szabolcs Noémi (nyírbátori Báthory István-iskola, 11 osztály) készítette.

A történelmi vetélkedő első helyezettjei mindkét korcsoportban a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium diákjai lettek.

Az egyházmegyei versenyt Magyarné Takács Beáta, a Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium tanára és pedagógustársai rendezték.

Rácz Tiborné igazgató elmondta: mivel az intézménynek van tapasztalata nagy létszámú versenyek szervezésében, örömmel vállalnak további felkéréseket.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria