Tartományi napot tartott Budapesten a Házas Hétvége közösség

Hazai – 2023. május 15., hétfő | 9:01

A Házas Hétvége közösség budapesti tartománya április 29-én a rákosszentmihályi római katolikus plébánia közösségi termében rendezett tartományi napot több mint harminc pár és két pap részvételével. A téma a vita, konfrontáció, a bocsánatkérés és megbocsátás volt. Ennek kapcsán Némethi Zsolt, Szatmári Ildikó és Fülöp Ákos atya, a tartomány vezetői tartottak bevezetőt.

Elhangzott, hogy különbözőségeink sok örömet hoznak az életünkbe, de sok vita is ebből fakad. Az előadók beszéltek a csapdákról, amelyek a vitákhoz vezetnek. Az érdekes és időnként humoros személyes példák kiválóan megmutatták, hogy kis dolgok is vitákhoz vezethetnek, ha másképp állunk a dolgokhoz.

A bevezető után a jelen levő házaspárok feladatot kaptak, hogy megbeszéljék, az elhangzottak hogyan jelentkeznek saját kapcsolatukban.

A programot játékok színesítették Horváth Csaba és Timi jóvoltából, amelyek egyrészt az ismerkedést segítették, másrészt csapatmunkára ösztönöztek és a gondolkodás mellett a kézügyességet is be kellett vetni. A komoly beszélgetések mellett így teret kapott a sok nevetés és szórakozás is.

A napot szentmise zárta.

Forrás és fotó: Házas Hétvége Budapest Tartománya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria