Tavasszal megnyitja kapuit a máriakéméndi zarándokszállás

Kultúra – 2024. február 25., vasárnap | 13:02

Máriakéménd a katolikus közösségek kedvelt búcsújáróhelye, ahol április 15-től szívesen fogadnak egyéni zarándokokat, baráti társaságokat és kirándulókat is, akik a kegytemplom szomszédságában szeretnék eltölteni szabadidejüket.

Iskolai és cserkészcsoportok, valamint felnőtt csoportok részére több napos táborozásra is van lehetőség a máriakéméndi kegyhelyen. A mintegy háromhektáros terület és a templom parkja is az érkezők rendelkezésére áll, akár sátorban, akár a zarándokházban szállnak meg. A helyszín turistacsoportok, baráti közösségek számára, de családi pihenésre is ideális.

A terület közelében bővizű forrás és patak is van. A templomhoz több turista- és zarándokút (Mária-út, Szent Márton-út) is érkezik, és vezet tovább a Baranyai-dombság szép kirándulóhelyei felé. Jelzett utakon lehet gyalogtúrázni és zarándokolni; a máriakéméndi Vár-hegy és a kiépített Törökvári-pihenő is kedvelt célpont a gyalogtúrázók körében. A Karasica-völgye, a Pécsváradra vezető út, valamint a környék településeit összekötő utak kerékpározásra is alkalmasak. A dombvidéken több kiépített kerékpárút van, például Olasz, Szederkény, Bóly, Villány vagy Mohács felé.

A környékben több turisztikai célpont is várja a látogatókat, így a pécsváradi vár; a Mecsek legmagasabb pontján, a Zengőn található kilátó; az Óbányai-völgy a pisztrángos tavakkal, a Ferde-vízeséssel, a Csepegő-sziklával; a bólyi kastélypark, a Batthyány–Montenuovo-mauzóleum, a mohácsi Nemzeti Emlékpark, a mohácsi termálfürdő, valamint Villány.

Máriakéménden a szálláshely és a közösségi tér április 15-től október 15-ig vehető igénybe.

Bővebb információk: máriakéméndi zarándokszállás

Forrás és fotó: máriakéméndi zarándokszállás; Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria