Te Deummal zárták a tanévet az egyházmegyei fenntartású köznevelési intézmények pedagógusai Szegeden

Hazai – 2023. június 23., péntek | 9:48

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott köznevelési intézmények hétszáz pedagógusa vett részt a Szent Gellért Katolikus Főhatóság által szervezett tanévzáró szentmisén, amelyet Kiss-Rigó László megyéspüspök mutatott be június 20-án Szegeden, a Szent Gellért Fórum rendezvénycsarnokában.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a hálaadó szentmise elején köszöntötte a pedagógusokat, hangsúlyozva, hogy oktatói-nevelői munkájuk során Krisztus munkatársaiként tevékenykednek.

Prédikációjában a főpásztor arra biztatta a jelenlévőket, hogy jól használják Istentől kapott szabadságukat. Ha helyesen élnek vele, akkor lehetnek igazán emberek, azaz Istenhez hasonlók.

A koncelebrált szentmisében hálát adtak az elmúlt tanév örömeiért és kihívásaiért.

A szertartás végén Lipcsei Imre, a Szent Gellért Katolikus Főhatóság főigazgatója mondott tanévzáró beszédet.

42 településen összesen körülbelül 8000 gyermek cseperedik az egyházmegye által fenntartott 88 köznevelési intézményben – fogalmazott Lipcsei Imre. A most zárult tanév legfőbb kihívásaként az energiaárak drasztikus emelkedését említette, s hogy a takarékossági intézkedések miatt összeszorult az oktatási-nevelési tér.

Beszéde végén a Szent Gellért Katolikus Főhatóság igazgatója megköszönte a pedagógusok áldozatos munkáját.

Az ünnepi eseményen Kiss-Rigó László püspök kitüntetéseket adott át a nyugdíjba vonuló pedagógusoknak.

A Szent Gellért-díj arany fokozatát vehette át Kesjár Jánosné, a csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda és Általános Iskola távozó igazgatója, valamint Pipicz Mihályné, a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola leköszönő igazgatója.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegyedelmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria