Templommegáldás Szarvaskenden

Kishírek – 2023. július 3., hétfő | 15:45

Július 2-án, Sarlós Boldogasszony ünnepén Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök szentmise keretében áldotta meg a felújított szarvaskendi Sarlós Boldogasszony-templomot.

A szentmise bevezető éneke után Major Katalin polgármester köszöntötte Fekete Szabolcs Benedek segédpüspököt, megköszönve minden adakozónak és az egyházmegyének a sok segítséget, hogy a templom megújulhatott. Ezután V. Németh Zsolt államtitkár beszélt a templom fontosságáról. Felidézte: Mária meglátogatja Erzsébetet, hogy segítségére legyen. Mint mondta, ugyanez az alázat mutatkozott meg a szarvaskendiekben is, akik a falu ügye mellé álltak, hogy megújulhasson templom. Mint fogalmazott, „akik az alapokat lerakták, azok hittek abban, hogy mindig lesznek olyanok, akik számára fontos lesz a templom”.

Fekete Szabolcs Benedek szentbeszédében a csodáról beszélt.  Mint mondta, hinni kell a csodában, hiszen tudjuk: „Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg.” Példaként hozta fel hogy a településen korábban a domonkos rend kölcsönből megvásárolt egy kastélyt, hogy legyen benne iskola, óvoda – jöjjenek a fiatalok és gyerekek. Hinni kell a jövőben, csodában, a folytatásban – biztatott szentbeszédében segédpüspök.

A szentmise végén Andor Zoltán plébános mindenki segítésgét megköszönte akiknek a jóvoltávból Szarvaskend  temploma megújulhatott.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria