Ternyák Csaba érsek mutatott be szentmisét és megáldotta a felújított plébániaépületet Kápolnán

Hazai – 2022. december 12., hétfő | 17:07

December 10-én, szombaton fél 11-kor a Heves megyei Kápolna község Szeplőtelen Fogantatás-templomában búcsúi szentmisét mutatott be Ternyák Csaba egri érsek.

Az egyházközség világi elnöke, Inklovics Gyula köszöntőjében elmondta: „Nagyon sokat és sokan készültünk, vártuk ezt a napot! Örülünk, hogy elfogadta meghívásunkat. Köszönjük a parókiánkhoz nyújtott anyagi támogatást, és nem utolsósorban az ambíciódús plébános atyát, aki reméljük, hogy sokáig szolgálja majd egyházközségünket. Kérjük, hogy mutassa be a szentmisét, tanítson minket és áldja meg a 233 évvel ezelőtt Eszterházy [Károly] püspök költségén felépült, az elmúlt esztendőben teljesen megújult plébániaépületünket. Jó egészséget kívánunk, a Jóisten áldását és a Szűzanya oltalmát kérjük főpásztori szolgálatára! Isten hozta Kápolnára!”

Az ünnepi szentmisén számos egyházi és világi méltóság vett részt, többek között Csizmadia István főesperes, Hegyi László miniszteri biztos, Ignácz Balázs, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője, Berecz Kálmán és Ignácz Szabolcs polgármesterek. Nagy számban voltak jelen papok, papnövendékek és más egyházközségekből érkezett hívek is.

A szentmise végén Kakuk Ferenc plébános megköszönte az Egri Főegyházmegye és a magyar kormány anyagi támogatását és a felújítási projekt minden közreműködőjének munkáját. Ezt követően a kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola és a LírArt Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, tanárai Vámosi László igazgató vezénylésével a Minden mi él; Magasztalja lelkem az én Uramat; Élet van Tebenned című énekek előadásával örvendeztették meg a jelenlévőket.

A szentmise záróáldása után az asszisztencia, a papság és a hívek átvonultak a plébániaudvarra, ahol az érsek megáldotta a felújított épületet. 

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria