Tizennyolc fővel nőtt a Billings-módszert oktatók száma hazánkban

Hazai – 2023. december 12., kedd | 10:30

Ünnepélyes eseményt tartott a Magyarországi Billings Központ december 2-án Budapesten. Sikeres záróvizsga után a módszer 18 új oktatója vehette át az oklevelét a Katolikus Szeretetszolgálat épületében.

A Billings-oktatókat képző tanfolyam idén januárban indult, a Katolikus Szeretetszolgálat támogatásával, a Természetes Gyermekáldás című projekt keretén belül. A képzésre az ország minden részéről érkeztek jelentkezők.

A december 2-án Budapesten tartott záróeseményen a hallgatók sikeres szóbeli vizsgát tettek az oktatási bizottság előtt, amelynek tagjai – Körmendy Mária, Lukács Krisztina, Szenes István atya, Tornai Ildikó és Makkné Kende Adrienn – az év során szakmai tudásukkal és lelkesedésükkel folyamatosan támogatták az oktatójelölteket.

Az országos hálózat bővülésével már számos nemzetközileg akkreditált oktató segíti tevékenységével a hozzájuk forduló nőket és párokat. A Magyarországi Billings Központ segítő tevékenysége ismertető előadásokra, tanácsadásra és családtervezési támogatásra is kiterjed.

A záróvizsgát követő ünnepélyes oklevélátadón Lukács Krisztina, a Magyarországi Billings Központ vezetője hangsúlyozta az oktatók küldetésének lényegét: segíteni a házaspárokat, és mellettük állni, kísérni őket a családtervezés nehézségei közepette is, hogy boldog házasságban éljenek.

Lukács Krisztina egy John Billings professzortól származó idézettel bocsátotta útjukra a frissen végzett oktatókat: „Világszerte arról tanúskodnak különböző kultúrájú és vallású, vagy egyáltalán nem vallásos személyek, hogy a Billings-féle ovulációs módszernek gyógyító hatása van a házassági kapcsolatra. A módszer különösen hatékonyan alkalmazható, ha a házasságot megingatta az önzés, az alkoholizmus, vagy valamilyen más romboló tényező. A módszernek szerepe van a házasság boldogságának helyreállításában.”

A most akkreditált oktatókkal bővített névsor hamarosan elérhető lesz a billings.hu és a cikluskovetes.hu oldalakon.

Szerző: Somló-Bakos Dalma

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria