Több millió forint értékű adományt juttat el karácsonyig a Görögkatolikus Metropólia Kárpátaljára

Külhoni – 2022. december 19., hétfő | 15:33

A Megváltó születésének ünnepére készülve sem feledkezhetünk meg a szomszédunkban még mindig szűnni nem akaró háborúról. A Görögkatolikus Metropólia a konfliktus kitörése óta segíti a bajba jutott embereket, elsősorban Kárpátalján. Ezúttal a Béres Gyógyszergyár Zrt. és a debreceni Hajdúhús 2000. Kft. felajánlását juttatják el a rászorulóknak. Az első szállítmány december 15-én indult útnak.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. jóvoltából mintegy harmincmillió forint értékben háromféle vitaminkészítményt tartalmazó adományt visznek elsősorban a Kárpátalján élő magyar, ruszin és ukrán embereknek.

A Kelet-Magyarországi Fiatalokért Alapítvány pedig csaknem 300 kilogramm húst juttat el a Szent Panteleimon Görögkatolikus Karitász által működtetett ingyenkonyháknak. Ez a felajánlás Papp Istvánnak, a Hajdúhús 2000. Kft. ügyvezetőjének köszönhető.

Mindezek mellett a hívek és egyéb adományozók segítségével tisztítószerekkel, áramfejlesztőkkel, aggregátorokkal segítik azokat, akik már majdnem egy éve élnek a háború árnyékában.

Az első szállítmány december 15-én indult útnak, és karácsonyig minden készítményt, adományt eljuttat a Görögkatolikus Metropólia a rászorulóknak.

A Görögkatolikus Egyház a Szent Panteleimon Karitász Kárpátaljai Görögkatolikus Jótékonysági Szervezet munkáját igyekszik elsősorban segíteni.

A segítségnyújtás folyamatos, ennek részleteiről IDE KATTINTVA tájékozódhatnak.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria