Udvardy György érsek vezetésével jártak keresztutat a várpalotai diákok

Hazai – 2024. március 7., csütörtök | 9:00

A Nagyboldogasszony-templomban március 1-jén, pénteken Jézus szenvedéstörténetét járták végig a Nepomuki Szent János Iskola növendékei Udvardy György érsek vezetésével. A keresztútjárás elmélkedéseit, imádságait fiatalok, gyerekek készítették két évvel ezelőtt, az ukrajnai háború kitörésekor.

A keresztúti ájtatosság után Udvardy György Szijártó László lelkiigazgatóval, esperes, plébánossal mutatott be szentmisét, melynek elején a főpásztor köszönetet mondott mindenkinek, hogy együtt imádkoztak a keresztút folyamán és együtt imádkoznak a szentmisében is.

Az érsek homíliájában a pénteki evangéliumi történetből kiemelte, hogy Isten újból és újból próbálkozik figyelmeztetni és vezetni bennünket, segít, és szeretetéből még a legnehezebb bűnökben is megmutatja a megváltás lehetőségét. Az isteni szeretet arra ösztönöz, hogy őszintén nézzünk szembe gyengeségeinkkel és bűneinkkel, hiszen az Atya és a Fiú szeretete elfogad és újjáteremt. A nagyböjt alkalmas időszak arra, hogy kövessük Jézus példáját, megtérjünk, és az isteni szeretet vezetésével új életre leljünk. Az irgalom szentsége lehetőséget ad az újjászületésre, és ezáltal örömmel ülhetjük húsvét szent ünnepét.

A szentmise végén Szijártó László hálás szívvel mondott köszönetet mindenkinek a részvételéért és elmondta, hogy a közös imádság a legfontosabb, hiszen együtt, közösen kell haladnunk azon az úton, amely nagyon sokszor keresztekkel van kikövezve, nagyon sokszor gerendákkal, sziklákkal, de együtt sokkal könnyebben tudjuk venni az akadályokat. „Így készülünk a nagyböjti időszakban, bízunk és hiszünk abban, hogy egyszer majd a mi megpróbáltatásainkra, a mi szenvedéseinkre is a feltámadás dicsősége fog várni. 

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria