Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a megújult kupi Szent György-templomot

Hazai – 2022. október 17., hétfő | 9:25

A Veszprém megyei Kup község felújított római katolikus templomának megáldására október 9-én, vasárnap került sor ünnepi szentmisét követően, amelynek főcelebránsa Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke volt.

Az eseményen Kovács Ernő egyházi szervező köszöntötte a résztvevőket, betekintést nyújtva a település történetébe.

Ma 469-en élnek a faluban, ebből 320-an katolikusok. A megszépült épület még inkább alkalmas az aktív hit megélésére, csak a hívek hozzáállásán múlik, hogy mikor és mennyire telik meg ez a templom – hangsúlyozta.

Udvardy György veszprémi érsek az ünnepi eseményen leszögezte: nagyon fontos, hogy Isten hajléka mindig rendezett, mindig a legszebb legyen. Mint mondta, jó látni, hogy mind kívülről, mind belülről megújult a kupi templom. „Hisszük, hogy ez segíteni fogja az ide betérőket, a településen lakókat hitük gyakorlásában. Ezért kérjük az Úr áldását; nem elsősorban az épület falaira, hanem mindazok munkájára, akik azért fáradoztak, és mindazoknak az életére, akik ide hitüket gyakorolva betérni szeretnének” – tette hozzá.

A rekonstrukció összesen 49 millió forintból valósult meg.

Az ünnepi alkalomról a Pápa Városi Televízió készített rövid összefoglalót, mely az alábbi képre kattintva megtekinthető:

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria