Új honlapot indított a Világiak, Család és Élet Kongregációja

Kitekintő – 2017. július 20., csütörtök | 10:00

A Világiak, Család és Élet Kongregációja új honlapot indított július 10-én. A weboldalon híreket közölnek a dikasztérium, valamint Ferenc pápa tevékenységéről, láthatók a hivatal közösségi hálókon közzétett bejegyzései, illetve videók is megtekinthetők.

A Világiak, Család és Élet Kongregációját Ferenc pápa 2016. augusztus 15-ével hozta létre a Sedula Mater kezdetű motu propriójával. „A dikasztériumhoz hasonlóan, a honlap is most született meg és folyamatosan változik” – olvasható az oldalon. A honlap öt nyelven érhető el: angolul, spanyolul, franciául, olaszul és portugálul.

Az új portálon bemutatkozott a vatikáni hivatal új logója is: egy kar, amely körbeöleli a világiakat és a világ minden családját. Az Anna Formaggio illusztrátor által tervezett logó hátterében világi hívők alkotják a Szent Péter tér oszlopsorát, amely ölelő karrá válik és magába zár más családokat is: egy nőkből, férfiakból, gyermekekből, fiatalokból, idősekből, családokból álló népet jelenít meg, Isten népét, akikből az Egyház áll, amint ezt az Evangelii gaudium kezdetű apostoli buzdítás meghatározza. Ugyanakkor ez a nép az Egyház anyai védelmét is élvezi, tagjainak missziós álma pedig, hogy az örömhír eljusson mindenkihez (EG 31). Az oszlopsort alkotó emberek és az ölelésükben álló családok hozzák létre az életet, amelyet a logóban egy mag, illetve az abból kinőtt ág jelenít meg.

Azon túl, hogy a weboldal tájékoztat a dikasztérium tevékenységéről, egyben befogadó és családias hely kíván lenni a világi hívek és a családok számára, valamint lehetőséget kínál a meghallgatásra is. Ezért adtak nagy helyet a közösségi hálóknak az oldalon, abban a reményben, hogy ezek lehetővé teszik a párbeszédet.

A kongregáció korábbi honlapjait ezentúl már nem frissítik, de a régebbi anyagokat elérhetővé tették az új oldalon is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Laityfamilylife.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria