Új információk a Brenner János boldoggá avatására érkezőknek

Hazai – 2018. április 25., szerda | 16:15

A Szombathelyi Egyházmegye új információkkal segíti a Brenner János boldoggá avatására érkezőket.

A szervezők arra kérik a boldoggá avatásra kerékpárral érkezőket, hogy a bicikliket a Tófürdőhöz tartozó Jégpálya kerékpártárolójában helyezzék el. Az önkéntesek, rendőrök segítenek abban, hogy ezt merre találják.

A vonattal érkezőktől azt kérik, hogy időben váltsák meg a vasúti menetjegyüket, lehetőség szerint már pénteken vagy szombaton. Ne május 1-jén reggel, az induláskor, így elkerülhetik az esetleges hosszabb sorban állást. Ha időben váltanak jegyet, az jelzés a vasúttársaságok felé is, hogy megnövekedett utazói létszámra készüljenek.

Május 1-jén, kedden, a boldoggá avatás napján a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban a földszinti kiállítások (Brenner János-, Mindszenty József-kiállítás, Sala Terrena) ingyenesen látogathatók.

A Püspöki Palota barokk termei 13 órától látogathatók 20 percenkénti csoportos vezetéssel. Jegyárak: felnőtteknek 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft.

Az Egyházmegyei Könyvtár 13 órától tekinthető meg félóránkénti vezetéssel. Jegyárak: felnőtteknek 1000 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 700 Ft.

A rábakethelyi Brenner-emlékhelyekről térképes ismertető készült, mely ITT tekinthető meg, illetve tölthető le.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria