Új intonációk a „Szent vagy, Uram!” énektár évközi szentmiseénekeihez

Kultúra – 2018. augusztus 31., péntek | 12:43

Maróti Gábor zeneszerző, a Győri Egyházmegye zeneigazgatója közreadta a „Szent vagy, Uram!” népénektár évközi miseénekeihez komponált új, huszonnégy tételből álló intonációsorozatot.

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából közreadott intonációsorozat a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában jelenik meg.

A rövid előjátékoknak ebben a ciklusban két típusa van: ünnepélyes bevezető fanfárok a szentmise kezdő bevonulási körmenetéhez, valamint a miseének felajánlási versszakát megelőzően az áldozati adományok előkészítését bevezető liturgikus kísérőzenék. Az új intonációk stílus- és formatani szempontból az eddig megjelent előjátékokkal harmonizálnak, és a zárlati funkciókat követően közvetlenül indítható a bevezetett népének kísérete.

Az intonációsorozat a szerző előadásában meghallgatható a következő linken keresztül, a kották letölthetőek ITT.

A hangfelvételeket Ikker Eszter, a Győri Egyházmegye sajtóreferense, a kottagrafikát Benedek András, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének oktatója készítette. Liturgikus és pedagógiai célból a szerző hozzájárulásával sokszorosítható és használható valamennyi intonáció.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria