Új római katolikus templom, közösségi ház és óvoda épül Sajószentpéteren

Hazai – 2023. augusztus 14., hétfő | 14:25

Az alapkőletételi ünnepséget augusztus 13-án, vasárnap délután tartották a Miskolc közeli városban. Az ünnepségen Juhász Ferenc érseki helynök kérte Isten áldását az építkezésre. Az okiratok aláírása után egy-egy időkapszulát is elhelyeztek a templom és az óvoda alapköve alá.

A mintegy kétszáz fő befogadására alkalmas Szeplőtelen fogantatás templommal és a mellette épülő két, egyenként negyvenfős teremmel rendelkező közösségi házzal kapcsolatban Takács Alajos plébános felidézte: már 1947-ben megfogalmazódott az igény erre. Az óvodára utalva pedig azt mondta, a megkeresztelt gyermekek felneveléséért érzett felelősség késztette őket a beruházásra.

A katolikus közösség jövőt szeretne építeni – fogalmazott az eseményen Demeter Zoltán, a társág országgyűlési képviselője, aki szólt arról is, hogy ezek az építkezések nemcsak kőből, téglából állnak, hanem hitből is.

A kormány óvodaépítési programjának is része az új sajószentpéteri Szent Imre Római Katolikus Óvoda, ahol majd négy csoportban mintegy száz gyermeket tudnak fogadni, várhatóan jövő szeptembertől.

Forrás: Debnár Ádám/Egri Főegyházmegye

Fotó:  Federics Róbert/Szent István Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria