Újabb mesterszakkal bővült az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzési kínálata

Hazai – 2022. december 29., csütörtök | 9:00

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság egyhangú véleménye alapján a közelmúltban vette nyilvántartásba az Oktatási Hivatal az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem legújabb mesterképzését, a művészeti instruktor MA szakot.

A képzés átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a művészettörténettől, esztétikától a gazdasági, jogi, társadalomtudományi, kommunikációs ismereteken át a művészetszervezői és közvetítői ismeretekig. Ezek az ismeretek abban segítik az instruktort, hogy képes legyen átlátni, megtervezni, megszervezni, összefogni, irányítani és lebonyolítani művészeti és kulturális projekteket – önállóan, illetve más területekhez tartozó szakemberekkel együttműködve.

Az egri képzés kuriózuma, hogy háromféle művészeti területhez – képzőművészethez, mozgóképművészethez és zeneművészethez – kapcsolódó közvetítői tudást kínál, háromféle specializáción keresztül:

– kiállításszervezői és képzőművészeti instruktor,
– mozgóképművészeti instruktor,
– koncertszervező és zenei kurátor specializáció.

A szakot az egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karán hirdetik meg január végén. A megfelelő alapdiplomával rendelkezők február 15-ig nyújthatnak be jelentkezést a 2023 szeptemberében induló nappali vagy levelező képzésre.

A négy féléves képzési idejű művészeti instruktor MA képzéssel együtt immár 13 mesterszakkal, 21 osztatlan (mesterfokozatot nyújtó) szakkal, 32 alapképzéssel és 9 felsőoktatási szakképzéssel várja a továbbtanulókat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a 2023/2024-es tanévre.

Forrás és fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria