Van időm Rád! – anya-lánya hétvége Szombathelyen

Kishírek – 2015. október 14., szerda | 16:36

„Van időm Rád” címmel október 9–11. között anya-lánya hétvégét tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián.

„Értékes vagy!” – szólt a szociális testvérek által vezetett rendezvény mottója, melyen játékos bevezető után konkrétan is megfogalmazhatták a résztvevők, mit tudnak adni egymásnak, ugyanakkor mit kapnak egymástól. Gondolataikat leírva kis csomagokat készítettek, de ezeket az ajándékokat csak vasárnap délelőtt bontották ki, amikor egy páros beszélgetés során elgondolkodhattak a csomagocska tartalmán.

„Fontos vagy!” – szólítottak meg a szombat délelőtti, Kardos Bernadett által vezetett mentálhigiénés gyakorlatok, melyek során nemcsak arra volt lehetőség, hogy anyák és lányaik kettesben beszélgessenek arról, hogy a maguk és egymás mely tulajdonságait emelnék ki, hanem ezt széles körben is megoszthatták, ha akarták. A lányok lerajzolhatták anyukájuknak, hogy mit kapnak tőlük, közben az anyukák egy kis betekintést nyerhettek lányaik életkori sajátosságaiba, megerősítést kapva, hogy a kamaszkor bármennyire is nehéz, de múló állapot.



„Ügyes vagy!” – szólt a szombat délutáni jelmondat. Anyák és lányok kezei alól szebbnél szebb fülbevalók és medálok kerültek ki a Nacsa-Németh Szilvia vezette kézműves-foglalkozáson.

„Szép vagy!” – figyelmeztetnek azok a fényképek, melyek a kézműveskedés közben és után készültek az anyákról és lányaikról, amint hol bátortalanul, hol komolyan, hol vidáman néznek a kamerába.

„Jó Veled!” – szólt a szombat esti játékos est üzenete, melynek során anyák és lányaik párban, egymást erősítve vetélkedtek egymással nagyon vidám hangulatban.

„Jó, hogy ilyen vagy!” – hangzott a vasárnap délelőtti megerősítés, amikor a szentmise, istentisztelet után (mindenkinek lehetősége volt a saját felekezetében részt venni a vasárnapi szertartáson) páros beszélgetésre nyílt alkalom, a résztvevők megoszthatták egymással a péntek esti ajándékokat.

„Jó, hogy vagy!” – ezzel a felismeréssel zárta a programot az a beszélgetés, amely már nagy körben, minden anya és lány részvételével zajlott, melynek során összegezték, megosztották a hétvégével kapcsolatos élményeiket, benyomásaikat, gondolataikat.

Fotó: Devecseri Bálint, B. Markovits Eszter

Szombathelyi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria