Van Időm Rád! – lelki hétvége apák és fiúk számára

Hazai – 2016. április 21., csütörtök | 20:15

Április 8. és 10. között a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián apák és fiaik számára rendeztek lelki hétvégét „Van időm Rád!” címmel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az együttlét kezdetén az apák és fiúk egymást mutatták be, majd Molnár János püspöki titkár tartott előadást a résztvevőknek. Zorán Üres bölcsőt ringat a hold fénye című dala adta elmélkedésének a kiindulópontját. Elmondta, bizonyára minden apának titkolt vagy kevésbé titkolt vágya, hogy a fia olyan legyen, mint ő. Ugyanakkor nagy felelősség eldönteni, hogy valóban a gyermek érdekeit szolgálja-e, ha mindenben az apjára hasonlít. Egészséges önértékeléssel kell, illetve kellene megszűrni a tulajdonságokat, melyek azok, amelyek érdemesek a „továbbörökítésre”, és esetleg megnevezni azokat a vonásokat, amelyekről tudjuk, hogy nem túl előnyösek, és nem szeretnénk, ha visszaköszönnének gyermekeinknél.


A szombat délelőtt példaképek keresésével telt. Az apák és fiúk egyénileg írták össze azokat a férfiakat, akiknek valamely tulajdonságát példaértékűnek tartják. Az ismert történelmi, egyházi személyek, költők, szentek, sportolók mellett voltak tanárok, edzők, s nem utolsósorban apák, nagyapák is. Délután kalandjátékban vehettek részt a párosok: egy okostelefonra telepített alkalmazás segítségével tíz pontot kellett megtalálniuk a Martineum közelében. A pontok mindegyikéhez kapcsolódott egy-egy kérdés, amelyek megválaszolása segített a fő feladvány megoldásában.

Vasárnap délelőtt megadott kérdések segítségével négyszemközti beszélgetés zajlott apák és fiúk között, majd szentmisén vettek részt a Szent Kereszt-templomban (Kálvária templom).

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria