Várja az önkénteseket a Pécsi Egyházmegye Kórházlelkészsége

Hazai – 2024. szeptember 10., kedd | 13:05

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészsége várja 18. életévüket betöltött keresztény elköteleződésű önkéntesek jelentkezését, akik szívesen látogatnának heti rendszerességgel beteg embereket a kórházak fekvőbetegosztályain, illetve idősek gondozóotthonaiban.

A Pécsi Egyházmegye a Kovász Fesztiválon már megkezdte az új önkéntesek toborzását személyesen is, remélve, hogy minél több elesett, magányos ember ágya mellett tudnak jelen lenni segítőként, lelki támaszként.

A kórházlelkészség csapatába jelentkezni egy űrlap kitöltésével lehet. Ezt követően a Pécsi Egyházmegyei Hivatal kórházlelkészségi koordinátorával személyes interjú keretében történik az előzetes kiválasztás. Ezután az érdeklődők több alkalommal hospitálnak gyakorlott beteglátogatók mellett, mielőtt megkezdenék az önálló látogatásokat.

Az önkéntes beteglátogató szolgálat egyben a kórházlelkészségi közösséghez való tartozást is jelenti; havonta szerveznek találkozókat, esetmegosztó alkalmakat, egyéb közösségi lelkiségi programokat az önkéntesek számára.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria