Várják az érdeklődőket a PPKE BTK budapesti nyílt napjára

Hazai – 2024. január 11., csütörtök | 9:45

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) január 17-én ismét megnyitja kapuit a leendő egyetemisták előtt. Minden érdeklődőt szeretettel fogadnak a Danubianum (1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2.) épületében, ahol számos érdekes program várja a középiskolás diákokat. A részvétel regisztrációhoz kötött.

A reggel 8.30-kor kezdődő rendezvény keretében lehetőség nyílik a diákok számára, hogy kötetlenül elbeszélgethessenek leendő szaktársaikkal, valamint hogy válaszokat kaphassanak kérdéseikre a felvételi folyamattal és az egyetemi élettel kapcsolatban.

A délelőtti órákban, 8.30-tól 11.30-ig szakos tájékoztatók és mintaelőadások várják az érdeklődőket, akik szabadon válogathatnak a programok között, amelyek a személyes preferenciák és az egyéni érdeklődés alapján segítik őket a megfelelő képzés kiválasztásában.

Ezt követően, 11.45-től 12.30-ig a Danubianum 005-ös teremében – központi tájékoztató keretében ­– a kar dékánja, Birher Nándor Máté köszönti az érdeklődőket, akik ízelítőt kaphatnak a BTK 2024-re meghirdetett képzéseiről, az egyetemen folyó tudományos munkáról, a kollégiumi és ösztöndíj-lehetőségekről. A résztvevők továbbá segítséget kaphatnak a felvételipont-számítás rendszerében való eligazodáshoz, megismerhetik azokat az országokat és városokat, ahol Erasmus képzés keretében is tanulhatnak, valamint információhoz juthatnak a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) tevékenységével kapcsolatban is.

Mindeközben 8.30 és 13.00 között a 114-es teremben – az úgynevezett „Élményzóna” területén – a kari közösségek interaktív foglalkozásokkal várják az érdeklődő középiskolásokat. E helyszínen lehetőség nyílik megismerni a tanórán kívüli változatos tevékenységeket és szolgáltatásokat is.

Ugyanebben az időszakban, 8.30-tól 13.00-ig a Danubianum aulájában az egyetem különböző szakjai mutatkoznak be a leendő hallgatóknak. A standok mögött álló egyetemi demonstrátorok részletesen bemutatják a kar különböző képzéseit, és örömmel válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Az esemény zárásaként, 12.30-tól 14.00-ig a Pályakép program során egykori hallgatók mesélnek tapasztalataikról és karrierútjukról, betekintést nyújtva az egyetemi éveket követő időszakba.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Pázmány BTK nyílt napján, ahol személyesen is megismerhetik az egyetem kiváló oktatási és szakmai lehetőségeit.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amit IDE KATTINTVA lehet megtenni.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria