Várják a fiatalokat a III. Domonkos Nyári Egyetemre Vasvárra

Megszentelt élet – 2023. július 3., hétfő | 12:57

Július 24. és 27. között rendezik meg a III. Domonkos Nyári Egyetemet Vasváron, Magyarország legrégebbi domonkos kolostorában.

A vasvári domonkos kolostor, amely jelenleg a Domonkos Rendtörténeti Gyűjteménynek és Levéltárnak, valamint zarándokszállásnak is helyet ad, immár harmadik alkalommal fogadja a Domonkos Nyári Egyetem résztvevőit.

Bár jelenleg szerzetesek nem laknak az egykori rendházban, az mégis évente több napra megtelik élettel, hiszen olyan fiatalok érkeznek ide, akik nemcsak nyári kikapcsolódásra, hanem lelki feltöltődésre is vágynak, és érdeklődnek a rend lekisége, múltja, illetve a teológia, a filozófia, a társadalomtudományok iránt.

Lélekben és igazságban – idén ezzel a címmel rendezik meg a szabadegyetemet. A domonkos rendi témák mellett lesz szó sajtóról, filmművészetről, keresztény közéletről. Az előadók között szerepel Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Kuzmányi István, a Magyar Kurír és az Új Ember igazgató-főszerkesztője, Paksa Balázs filmkritikus, valamint domonkos szerzetesek és nővérek.

A szervezők várják a 17–30 éves fiatalok jelentkezését az alábbi e-mail-címen: info@dominicana.hu 

Részletes program ITT olvasható.

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátoztott.

Forrás és fotó: domonkosok.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria