Várják Rómában a digitális misszionáriusokat és katolikus influenszereket a szentévben

Kitekintő – 2024. szeptember 5., csütörtök | 10:40

A 2025-ös szentév eseményei között szerepel a digitális misszionáriusok és katolikus influenszerek ünnepe is 2025. július 28–29-én Rómában. Az első katolikus találkozójukra, melyre a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, a 2023-as lisszaboni ifjúsági világtalálkozó keretében került sor.

A digitális misszionáriusok szentévi ünnepére, amelyet az ifjúság számára szervezett jubileumi programot megelőző napokban tartanak majd, Lucio Adrian Ruiz, a Kommunikáció Dikasztériumának titkára meghívja mindazokat, akik elkötelezettek a közösségi médián keresztül történő evangelizáció mellett.

A lisszaboni világtalálkozón a katolikus influenszerekért celebrált szentmisén José Tolentino de Mendonça bíboros, a Kultúra és Nevelés Dikasztériumának prefektusa homíliájában így fogalmazott: „Ma az Egyháznak szüksége van rátok, kedves digitális influenszerek, hogy a remény hordozói legyetek a társadalmi kapcsolatok új tereiben, a közösségi médiában.”

A szentévi ünnep célja, hogy a digitális misszionáriusok között tovább erősödjön a közösségi érzés és a kapcsolat, és hogy lehetőséget teremtsen egy olyan missziós közösség találkozására, amely osztozik az azonos küldetésben, és amelynek egyedülálló kegyelme, hogy tagjai a jubileumi évben együtt léphetnek át a szent kapun.

Ferenc pápa a digitális misszionáriusok csoportjához intézett egyik korábbi beszédében arra szólította fel őket, hogy érezzék magukat közösségnek, az Egyház missziós életének részeként, amely soha nem félt kilépni az új területekre és új határok felé, valamint arra bátorította őket, hogy kreativitással és bátorsággal hirdessék Isten irgalmát.

A részvétellel kapcsolatos információk hamarosan elérhetők lesznek a szentév honlapján.

Forrás: www.iubilaeum2025.va/Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: : www.iubilaeum2025.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria