Vasárnapig lehet adományozni a kisteleki betlehemes csapat javára

Hazai – 2023. január 11., szerda | 15:11

Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány idén is versenyt írt ki a betlehemező közösségeknek, amelyen száz együttes társaságában a Harmat József hitoktató és kántor által vezetett kisteleki betlehemes csapat is részt vesz. A verseny része az adománygyűjtés, melyre január 15-ig van lehetőség.

Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány versenyt írt ki idén is a betlehemező közösségeknek, melyen – mint arról már többször beszámoltunk – a korábbi ötszörös nyertes kisteleki csapat is részt vesz, Harmat József általános iskolai tanár, hitoktató és kántor vezetésével. A versengés, melynek kiemelten fontos része az adománygyűjtés, január 22-ig tart.

A kisteleki Szent István király-templomban elhelyezett két gyűjtődobozt már korábban felbontották, mert megteltek; 425 ezer forint volt bennük. Visszatették a helyükre, és továbbra is várják az adományokat a háború miatt árván maradt kárpátaljai gyerekek javára. Eddig bőkezűek, jószívűek voltak a kistelekiek és a környékbeli településen élők – mondta el Harmat József. Hozzátette: bízik benne, hogy a zárásra összejön 500 ezer forint.

A felajánlások január 15-ig juttathatók el a betlehemes csapat vezetőjéhez. A tizenkét kisteleki üzletben elhelyezett gyűjtőládát és tartalmukat azonban már január 13-án, pénteken összeszedik a csapat tagjai, és a helyszíneken előadják betlehemesük rövidített változatát.

Nemcsak pénzt, hanem kedves üzeneteket is találtak a templomi gyűjtőkben. Voltak, akik borítékban dobták be adományukat, amelyhez pár sort, kis levelet is mellékeltek. Valaki azt írta, hogy számára „betlehemes előadásunk az igazi karácsonyi ajándék; egy háromgyerekes anyuka pedig azt az óhaját fejezte ki, hogy gyermekei felnőve hasonlóan olyan szépen és aktívan ápolják majd a betlehemi hagyományokat, mint mi. Ezek az üzenetek adnak erőt és újabb motivációt – mondta Harmat József. Megtörtént, hogy az utcán szólították meg, gratuláltak az emberek, és adták oda egy-, két-, ötezer forintos hozzájárulásukat, kifejezve: örülnek, hogy ilyen dolgok történnek a városban.

A felajánlott festményekre január 15-ig lehet licitálni. Hódi Katalin Szeretet pipacsai című képéért 60 ezer forint az ajánlat, Csányi Lívia Zene angyala című alkotása tartja a kezdő, 10 ezer forintos licitet, míg a Tavasz angyala 20 ezer forinton áll.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria