Véget ért a katolikus egyházmegyék közötti papi teremlabdarúgó-bajnokság Romániában

Külhoni – 2024. szeptember 2., hétfő | 16:38

Eredményt hirdettek a romániai katolikus papok Calix Sacerdotum elnevezésű országos teremlabdarúgó-bajnoksága után, amelyet augusztus 26–28. között rendeztek meg Aknasugatagon. A nyolcadik alkalommal megszervezett papi futsaltornán kilenc csapat, köztük négy római katolikus és öt görögkatolikus egyházmegye válogatottja mérkőzött meg egymással.

Az aknasugatagi sportcsarnokban megrendezett bajnokságot a Kolozsvár-Szamosújvári Görögkatolikus Egyházmegye csapata nyerte, míg a Nagyváradi Görögkatolikus Egyházmegyét képviselő papok a második helyen végeztek. A dobogó harmadik helyére a Temesvári Római Katolikus Egyházmegyét képviselő csapat állhatott fel. A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye csapata a negyedik helyet szerezte meg.

A megmérettetésen ezenkívül részt vettek a Fogaras-Gyulafehérvári Görögkatolikus Nagyérsekség, a Máramarosi és a Lugosi Görögkatolikus Egyházmegye, valamint a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye és a Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye papjai is.

A bajnokságot első alkalommal 2016-ban Bukarestben rendezték meg.

Az idei verseny hivatalos megnyitóját augusztus 26-án, hétfőn Vasile Bizău máramarosi görögkatolikus megyéspüspök részvételével tartották, aki üdvözölte a résztvevőket. A csoportmérkőzéseket augusztus 27–28-án közös szentmise előzte meg. Kedden a selejtezőket tartották, majd szerdán az elődöntőket és a döntőt játszották.

A Román Sportklub (Clubul Sportiv Român) – amely a fiatalok szolgálatában állva a sportra mint az emberi és társadalmi fejlődés eszközére igyekszik felhívni a figyelmet a felszentelt személyek számára szervezett futsalverseny révén – a Máramarosi Görögkatolikus Egyházmegyével és az aknasugatagi városházával közösen szervezte meg az idei tornát.

A temesvári egyházmegye csapatának tagja volt Lauš Nikola (csapatkapitány), Dumitru Daniel, Ursache Sergiu, Drăghia Novița, Szabó Tiberiu, Barazsuly István SDS, Radulov Piry és Tiba Cristian OFMConv. A gyulafehérvári főegyházmegye csapatának tagjai: Tóth János (Csernakeresztúr), Scheianu Ciprian (Petrozsény), Pater Hugo OFM (Csíksomlyó), Albert István (Gyergyóremete), Hanuleac Tamás (Gyergyóalfalu), Karácsony Tibor (Nagyvárad), Elekes Szabolcs (Borszék), Varga Lóránd (Demecser), Veress Attila (Felsőbánya).

Szöveg: Szász István Szilárd

Fotó: Máramarosi Görögkatolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Forrás: romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria