Veres András áldotta meg a felújított sopronkövesdi Kisboldogasszony-templomot

Hazai – 2022. október 6., csütörtök | 18:52

A magyar templomfelújítási program keretében elnyert 15 millió forintos támogatásnak és az egyházközség hozzájárulásának, a plébános és a hívek munkájának köszönhetően szépült meg a sopronkövesdi Kisboldogasszony-templom, amelyet október 2-án, vasárnap ünnepi szentmise keretében áldott meg Veres András győri megyéspüspök.

A sopronkövesdi egyházközség tervezett feladata volt idén a templom külső felújítása. A beruházás megvalósítása nagyrészt a magyar templomfelújítási program keretében elnyert 15 millió forintos támogatásnak köszönhető. 

Szarka Gábor plébános szervezéssel, az egyházközség 2,2 millió forinttal, a hívek jelentős társadalmi munkával járultak hozzá az épület felújításához. Az új lábazat és új előfalazás mellett a teljes festés elkészült.

Veres András püspök áldotta meg a megújult templomot és mutatott be ott ünnepi szentmisét. Prédikációjában a hit fontosságára tanított: Isten nem a csüggedtség, hanem az erő és a szeretet lelkét adta nekünk.

Felidézte, hogy az apostolok is kérték az Urat: „Növeld bennünk a hitet.” Az Úr azt válaszolta: „Ha csak akkora hitetek lesz, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben, engedelmeskedik nektek.” Arra buzdított, hogy mindig minden körülmények között bízzunk az Úrban.

Az eredeti beszámolót ITT olvashatják.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Kovács Lászlóné

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria