Vízkereszt ünnepe Nagyváradon

Külhoni – 2024. január 9., kedd | 10:18

Urunk megjelenésének ünnepén, január 6-án Böcskei László nagyváradi megyéspüspök végezte el Nagyváradon a vízszentelés szertartását.

Köszöntőbeszédében a főpásztor úgy fogalmazott: ez az ünnep továbbvezet bennünket karácsony titkának megértésében. Az első évszázadokban a vízkereszt volt a karácsony.

Jézus Krisztus, aki Betlehemben született meg értünk, új időt, kezdetet és új lehetőségeket hirdetett meg számunkra. Évszázadokon keresztül visszhangzik az ő hívó szava: 

induljunk el, keressük meg őt, fedezzük őt fel a mai világban és a mi életünkben is, ahogy a napkeleti bölcsek is tették.

Elindultak, hogy követve a csillagot megtalálják a Megváltót.

 

Ne féljünk a mindennapi gondjainkkal, terveinkkel Isten elé állni.

Ő megadja a lehetőséget, hogy vele együtt gazdagítsuk, szépítsük életünket a hit útján.

A szentmisén részt vettek a magyar csillagénekes betlehemezők is, Benedek Ramóna hitoktató vezetésével, akiket Böcskei László megyéspüspök megáldott.

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum hetedik osztályából Perei Bence, Perei Dániel, Szabó Géza és Varga Nimród képviselik majd a magyarországi és romániai betlehemezőket napkeleti bölcsekként az európai csillagénekesekkel együtt Brüsszelben, ahol az Európai Parlament alelnöke, Rainer Wieland fogadja őket január 10-én.

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye; Nagyváradi Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria