Weinrauch Márió ferences szerzetes ezüstmiséjét ünnepelték Nagyszőlősön

Külhoni – 2024. július 29., hétfő | 10:16

Weinrauch Márió OFM, a kárpátaljai ferences misszió vezetője, nagyszőlősi plébános pappá szentelésének 25. évfordulóján, július 17-én a nagyszőlősi Urunk Mennybemenetele plébániatemplomban celebrálta ezüstmiséjét.

A jubiláns ferences papot Bilák János, a nagyszőlősi egyházközségi képviselő-testület világi elnöke köszöntötte.

Weinrauch Márióval ünnepeltek a szentmisén rendtársai, Bán Jónás OFM és Hajas Ámosz OFM, akik jelenleg is a kárpátaljai misszióban teljesítenek szolgálatot; Papp Tihamér OFM, Lengyel Donát OFM és Magyar Gergely OFM korábbi nagyszőlősi plébánosok, valamint Hernádi Lehel OFM, aki augusztustól szolgál majd a kárpátaljai misszióban. Az egyházmegyés papok közül Rácz István benei plébános csatlakozott az ünneplőkhöz.

„Hálát szeretnék adni Istennek ezért az elmúlt huszonöt évért. Sőt több mint huszonöt, mert a hivatás hamarabb kezdődött – jó harminc-harminchárom évvel ezelőtt. Köszönet a hivatásomért Jézusnak, hogy jelen volt és támogatott. A Szentléleknek is a jelenlétéért, a fölszenteléséért, és hogy mindig újra és újra megújította bennem a kegyelmét. Hálát adok érte – fogalmazott Weinrauch Márió OFM a szentmise elején. – Hálát adok nagyszüleimért, szüleimért, édesanyámért – aki itt van –, testvéreimért, hálát adok a jelen levő testvérekért. És mindenkiért, akit lehet, hogy név szerint nem is tudok felsorolni; tanárokért, azokért a barátokért, embertársakért, akik egyengették az utamat. Hálát adok azokért is, akik az égben vannak, és kérem, hogy imádkozzanak velem együtt. Meg is nevezhetném őket; nagyszüleimet, édesapámat, bátyámat, Galambos tiszteletes urat, Zselep atyát, Nemeshegyi Péter atyát és sok mást, akit nem tudok név szerint megnevezni, és a mennyek országában vannak.”

„Ahogy sokan írták, hogy kedves legyen az Úrnak az áldozatom, én is kérem azt, hogy kedves legyen a mai imádságom, áldozatom” – mondta a jubiláns, majd az evangéliumhoz kapcsolódva idézte: „»Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek.« Nagyon közel áll hozzám most ez az idézet. Isten a legjobban tudja, hogy mennyire voltam hűséges. Hálát adok, hogy ő hűséges, és megtartott engem, és tudja az én szeretetemet.”

Az evangélium két nyelven hangzott el, Béres István és Bacsó Róbert állandó diakónusoktól. A szentbeszédet Hidász Ferenc OFM, korábbi huszti plébános mondta.

Weinrauch Márió OFM július 21-én, vasárnap a királyházi Szent Péter- és Pál-templomban, majd a fancsikai Jézus Szent Neve templomban, július 26-án pedig szülővárosában, Huszton, a Szent Anna-templomban mutatott be ezüstmisét.

Forrás: Ferences Média

Fotó: Logojda Tímea; Szviscsu Marina

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria