XVI. Benedek emeritus pápáért szólnak a harangok hazánk templomaiban is

Hazai – 2022. december 31., szombat | 14:55

XVI. Benedek emeritus pápa 95 éves korában, december 31-én reggel elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban. Rá emlékezve hazánk templomaiban is megszólalnak a harangok a polgári év utolsó napján.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök rendelkezése szerint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye minden templomában december 31-én, délután 3 órától öt percig szólnak a harangok emlékezve az elhunyt XVI. Benedek emeritus pápára.

*

Szombaton a halálhír érkezése után fél órán át zúgott Magyarország legnagyobb harangja, a budapesti a Szent István-bazilika Szent István harangja. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye minden templomában megszólalnak a harangok december 31-én az esti szentmisék előtt.

*

Veres András megyéspüspök köriratban fordult a Győri Egyházmegye papságához XVI. Benedek halála kapcsán: „Kérem, hogy minden plébánián méltó módon emlékezzenek meg róla. Minden templomra tűzzék ki a fekete zászlót, amely temetése napjának estéjéig maradjon kint. Továbbá kérem, hogy minden templomban a hívek jelenlétében mutassanak be egy szentmisét az elhunyt Szentatya üdvösségéért, amelyet megelőzően 5 perces harangzúgás hívja a híveket a közös imádságra. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai január 9-én 18 órakor a budapesti Szent István-bazilikában imádkoznak az elhunyt pápáért. Hitvalló életéért és tanúságtételéért vezesse őt Jézus az Atyai Házba!”

Imáinkban emlékezzünk meg az emeritus pápáról, továbbá imádkozzunk a Szentatyáért és az egész Egyházért!

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye; Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; Győri Egyházmegye

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria