Zarándoklatra és Szent Anna-nagybúcsúra hívnak Mátraverebély-Szentkút ferencesei

Megszentelt élet – 2023. július 21., péntek | 20:58

Szent Anna-nagybúcsút tartanak július 22–23-án, illetve 26-án a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen, mely egyben a nagyszülők és idősek világnapjának megünneplése is. A Nógrád vármegyei búcsújáróhely sajtófőnöke, Kerekes-Dancsok Regina szerint mintegy ötszáz gyalogos zarándokot várnak ezeken a napokon a nemzeti kegyhelyre.

A búcsú szombatján, július 22-én reggel fél kilenctől fogadják a zarándokokat. A szentmiséket és az énekes Mária-köszöntőket követően 20 órától a nemzetért elmondott imát a Mária Rádió is közvetíti. Kálmán Bertalan OFM vezetésével az esti virrasztás után, 23 órakor kezdődik a keresztúti ájtatosság, az utolsó szentmisét éjféltől mutatja be Palkó Julián OFM.

Július 23-án, vasárnap a szenvedélyek erkölcsiségéről szól majd a katekézis (Fejérdy Márta O.Cist mondja), a 11 órai szentmisét és a litániát követően pedig Berhidai Piusz OFM tartományfőnök áldja meg a zarándokokat és kegytárgyaikat a közös esti ima, a vesperás előtt.

Július 26-án, a búcsú szerdai napján, a reggel 9 órakor Hermann Áron OFM mutat be szentmisét, majd a délelőtt 11-kor kezdődő liturgia keretében – melynek főcelebránsa Palkó Julián OFM lesz – ismét megáldják a nagyszülőket és az unokákat.

A nagybúcsún véradást is szerveznek Szentkúton, erre 10 és 13 között lehet jelentkezni az Információs Központban.

A részletes program IDE kattintva érhető el.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Kiemelt kép: Lambert Attila (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria