Zarándoktáborvezető-képzés indul februárban

Hazai – 2024. január 18., csütörtök | 9:00

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája és a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület zarándoktáborvezető-képzést hirdet keresztény pedagógusok, hitoktatók, közösségvezetők számára, akik szívesen vezetnének egyhetes ifjúsági zarándoklatot maguk által verbuvált 12–18 éves fiataloknak a Zarándoktábor-program keretében.

A négynapos (45 órás) akkreditált továbbképzés háromnapos online digitális oktatásból és egynapos terepgyakorlatból áll. A résztvevők elsajátíthatják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek egy zarándoktábor vezetéséhez szükségesek.

Február 19-én, hétfőn 19-től 20 óráig online előtalálkozót tartanak. Ezt követi a háromnapos digitális oktatás február 23–24-én, pénteken és szombaton, illetve március 2-án, szombaton 9-től 18 óráig.

A terepgyakorlatra 2024 tavaszán, egy hétvégén kerül sor Budapest-Hűvösvölgy, Pesthidegkút környékén (a konkrét időpontokra a digitális képzést követően lehet majd jelentkezni).

A keresztény hitében jártas, elkötelezett, vallását gyakorló pedagógusok, hitoktatók, felnőtt közösségi vezetők (papok, lelkészek, természetjáró túraszakkörök, civil és egyházi szervezetek, zarándok- és természetjáró egyesületek, körök vezetői, segítői; cserkész- illetve regnumvezetők, túravezetők) jelentkezését várják, akik egészségesek, és jól bírják a fizikai terhelést (ami akár napi 26 kilométer gyaloglást jelent terepen), és vágyat éreznek arra, hogy személyes szolgálatuk révén megosszák a fiatalokkal a zarándoklás lélekformáló élményét és örömét, és a jövőben zarándoktáborokat kívánnak szervezni és vezetni.

A pedagógus végzettségű résztvevők számára a képzés akkreditált pedagógus-továbbképzésnek minősül, melynek elvégzéséért 45 kreditpont adható. A nem pedagógus végzettségű résztvevők felnőttképzési tanúsítványt kapnak a képzés sikeres elvégzése esetén.

A képzés díja 15000 forint.

Jelentkezési határidő: február 7.

Bővebb információ és jelentkezés ITT.

Forrás: zarandoktabor.hu

Fotó: zarandokatbor.hu/Endrész Attila, Szabóné Tegzes Orsolya, Gáll Zsófia, Kiss Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria