Új honlap mutatja be a Váci Egyházmegye turisztikai szolgáltatásait

Kultúra – 2024. június 2., vasárnap | 12:54

Elindult a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpont honlapja, amely bemutatja a Váci Egyházmegye turisztikai szolgáltatásait és a püspökséghez kötődő váci látnivalókat.

A váci látnivalók között kiemelkedik a 18. században épült barokk püspöki palota épülete. A Váci Egyházművészeti Gyűjtemény Örökség című állandó kiállítása és időszaki kiállításai egy gyönyörű, barokk-rokokó díszítésű épületben tekinthetők meg a váci Főtéren.

A váci Nagyboldogasszony-székesegyház hároméves felújítást követően szeptemberben nyitja meg újra kapuit a hívek és a látogatók előtt.

A honlapon az idegenevezetésekkel és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatban is tájékozódhatunk.

A PüspökVác épületegyüttes egykor a püspöki uradalom gazdasági épülete volt. 2023-as felújításakor egy modern konyha kapott benne helyet, amely a püspökség intézményeinek kiszolgálásán túl, egyéni és csoportos étkezési igényeknek is eleget tud tenni, menürendszerben. Vállalják svédasztalos állófogadások vagy ültetett csoportos étkezések kiszolgálását. Kiváló lehetőséget nyújt borkóstolók, üzleti ebédek, vacsorák, állófogadások megtartására.

A PüspökVác Kávézó minőségi kávékínálattal várja a vendégeket. Frissen préselt gyümölcslevek, szendvicsek, sütemények teszik teljessé a kínálatot. A kávézó csoportok érkezésekor, rendezvényekhez kapcsolódóan, valamint hétköznapokon 11 és 15 óra között, szombaton 9 és 16 óra között tart nyitva.

Vácon két szálláshellyen az egykori váci püspökökről elnevezett Althann és a Migazzi Vendégházakban összesen 86 főnek tud az egyházmegye elhelyezést biztosítani. Máriabesnyőn a nagy hagyományokkal rendelkező Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont várja az elcsendesedésre vágyókat.

A további információk és elérhetőségek a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpont honlapján olvashatók.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria