„A sport egy csoda” – Ferenc pápa találkozott az olasz La Spezia labdarúgócsapat tagjaival

Ferenc pápa – 2021. január 23., szombat | 12:40

Január 20-án, az általános kihallgatás előtt a pápa a Vatikánban találkozott a Liguria tartománybeli város focicsapatának tagjaival: „Szeretem látni, hogy a fiatalok erőfeszítéseket tesznek a sportban” – mondta nekik.

Az északolasz csapat az Olimpiai stadion gyepén előző este játszott mérkőzésen meglepetésszerű győzelmet aratott a Róma felett az olasz kupában. Ferenc pápa is hallott az eredményről és a kihallgatáson nem hagyhatta szó nélkül ezt a tényt. A Szentatya nem készült beszéddel erre az alkalomra, hiszen csak egy rövid találkozóról volt szó, mielőtt az Apostoli Palota könyvtárában megtartotta az általános kihallgatást.

„Először is, gratulálok, mert tegnap jól játszottatok. Gratulálok!” – mondta a pápa a keddi mérkőzésre utalva. Megköszönte a focistáknak a látogatásukat és tanúságtételüket a sportban. „Szeretem látni, hogy a fiatalok erőfeszítéseket tesznek a sportban, mert a sport egy csoda. Kihozza belőlünk a legjobbat. Folytassátok így tovább, mert ez igazán nemes lélekhez vezet!”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria