Tizennyolc éves volt – Meggyilkolták a Nigériában elrabolt egyik szeminaristát

Kitekintő – 2020. február 2., vasárnap | 19:04

Január 8-án fegyveresek rabolták el Michael Nnadit három, a napokban szabadon engedett társával együtt a Kaduna közelében fekvő Kakau nagyszemináriumából.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az emberrablók meggyilkolták a fogva tartott utolsó szeminaristát, Michaelt” – írta Twitter-üzenetben február 1-jén este a Szükséget Szenvedő Egyház segélyszervezet. A kadunai szeminárium rektora azonosította a holttestet. A másik három szeminaristát elengedték, jelenleg orvosi felügyelet alatt vannak.

Augustine Akubeze, Benin City püspöke, a nigériai püspöki konferencia elnöke felhívta a Szükséget Szenvedő Egyház figyelmét arra, hogy soha nem látott mértékben megnőtt a fenyegetettség az egész ország területén.

Minden szemináriumnak megerősített falai vannak – mondta –, de ez nem elég ahhoz, hogy a Boko Haramot megállítsák. Az ENSZ adatai szerint a terrorszervezet 2009 óta 35 ezer embert gyilkolt meg.

A püspök hozzátette, hogy nincs minden szemináriumban és kolostorban kamera, ami legalább az elkövetők azonosításában segítene. Erre nincs anyagi keret, ráadásul a plébániáknak a vasárnapi misék idején maguknak kell fizetni a rendőri védelemért is.

Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria