25 éves az Új Misszió katolikus folyóirat

Hazai – 2014. október 21., kedd | 12:45

Huszonöt éve, 1989-ben jelent meg először az Egri Főegyházmegye plébániáinak adományaiból az Új Misszió katolikus folyóirat. Ebből az alkalomból hálaadó szentmisét tartottak a miskolci minorita templomban október 18-án – tájékoztat az Egri Főegyházmegye.

A miskolci minorita templomban megtartott ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be Seregély István nyugalmazott egri érsek, Palánki Ferenc egri segédpüspök, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök, Orosz Atanáz görögkatolikus püspök és több miskolci paptestvér koncelebrálásával.

A szentmise előtt Czoborczy Bence főszerkesztő köszönetét fejezte ki a katolikus folyóirat készítésében együttműködő egykori, illetve jelenlegi munkatársaknak. Név szerint emlékezett meg a már elhunyt atyákról és szerzőkről.

A szentmise után a minorita rendház éttermében agapén látták vendégül a meghívottakat.

A lap októberi számában Sajtóapostolkodó negyedszázad címmel írt a folyóirat életéről Czoborczy Bence főszerkesztő. A visszaemlékezést egy 2004-ben készült archív fotó teszi teljessé, mely egy szerkesztőbizottsági ülésen készült: a felvételen Zachár Géza atya, a lap akkori felelős kiadója, Szabó István miskolc-hámori és Erdődy Imre sajóvámosi plébánosok láthatók az alapító főszerkesztő, Czoborczy Bence társaságában.

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria