A brit püspökök üdvözlik az új miniszterelnököt

Kitekintő – 2016. július 16., szombat | 18:32

Vincent Nichols bíboros, az angliai és walesi püspöki konferencia elnöke levélben gratulált Theresa May új brit miniszterelnöknek. A konzervatív párt vezetőjét imáiról biztosította az angliai és wales-i katolikus közösség nevében is.

A legvédtelenebb személyek védelme és együttműködés a katolikus egyházzal – ezt a két gondolatot hangsúlyozta levelében Vincent Nichols bíboros, az angliai és walesi püspöki konferencia elnöke Theresa May új brit miniszterelnöknek küldött levelében.

Theresa May szorosan együttműködött Nichols bíborossal az emberkereskedelem és a modern rabszolgaság elleni küzdelem terén. Az új miniszterelnök részt vett a Szent Márta Csoport első ülésén, amelyre 2014-ben került sor a Vatikánban. A tanácskozás során a világ több mint húsz országából jelen voltak a rendőrség vezetői és elkötelezték magukat, hogy együttműködnek az egyházzal az emberkereskedelem felszámolásában. A csoport Ferenc pápa kezdeményezésére jött létre.

Az együtt végzett munka alapján tudom, hogy sok értékes tulajdonsággal rendelkezik, amelyet országunk szolgálatába állít majd – írja üzenetében Nichols bíboros, westminsteri érsek. Ezek közül kiemelte Theresa May érett ítélőképességét, vasakaratát, igazságérzetét és jellemszilárdságát.

Az angliai és walesi püspöki konferencia elnöke köszönetét fejezte ki Theresa Maynek kiemelkedő munkájáért, amelyet az emberkereskedelem áldozatai érdekében végzett és a Szent Márta Csoport létrehozásáért nyújtott személyes támogatásáért. Ez nyilvánvalóan mutatja nemcsak elszántságát arra, hogy magas politikai beosztását a legvédtelenebb személyek védelmére használja, hanem szándékát is, hogy együtt dolgozzon a katolikus egyházzal. Végül a bíboros a püspökök együttműködéséről biztosította a közjó előmozdításában.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria