A debreceni katolikus emlékév alkalmából szerveznek diákkonferenciát

Kultúra – 2015. október 13., kedd | 13:27

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár „Elmondom hát mindenkinek” címmel diákkonferenciát rendez középiskolásoknak november 16-án a debreceni katolikus újjászületés 300. évfordulójára meghirdetett emlékév keretében.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett konferenciára a II. János Pál Intézetben (Debrecen, Füredi utca 6.) kerül sor 15 órai kezdettel.

A konferencia témája: Debrecen katolikus múltja

Témajavaslatok:

– Szerzetesrendek Debrecenben
– Nevezetes katolikus személyek Debrecenben
– Cserkészet Debrecenben
– Katolikus iskolák története – Miért jó ebbe az iskolába járni? (személyes élmények)
– Árpád-kori templomromok Debrecen környékén – Egy középkori templom bemutatása
– Katolikusként református iskolában – Reformátusként katolikus iskolában. (személyes élmények)

A konferencia célja, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak számukra idegen közegben bemutatni kutatási területüket, témájukat, érdeklődésüket, életüket, amely a katolicizmussal és Debrecennel kapcsolatos.

A résztvevőktől 10 perces előadásokat várnak, ez maximum 4 gépelt oldal, Arial betűtípussal, 12-es betűméretben, 1,5-es sorközzel. A prezentációt elkészíthetik Microsoft Office (csak ppt formátumban), OpenOffice programmal vagy Prezivel.

A regisztráció díjtalan.

Jelentkezési határidő: 2015. november 1.

Jelentkezni személyesen a Libakerti Fiókkönyvtárban, telefonon (52/319-264) vagy elektronikus levélben (libakert@meliusz.hu) lehet.

Jelentkezéskor kérik megadni a diák nevét, iskoláját, osztályát, a saját vagy  szülei e-mail-címét, telefonszámát, felkészítő tanára nevét, elérhetőségét.

Az előadók számára a konferencia teljes időtartamára kötelező a részvétel.

Az előadás teljes szövegét és a prezentációt november 12-ig kell leadni elektronikus formában ugyanott vagy e-mailben: libakert@meliusz.hu.

Érdeklődni a Libakerti Fiókkönyvtárban lehet: 4024 Debrecen, Viola utca 23/a; telefon: 52/319-264.

Az anyaggyűjtésben, a szakirodalom keresésében segítséget kaphatnak a diákok a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Helytörténeti Gyűjtemény és Fotótárban (Bem tér 19., II. emelet).

Fotó: Programok-Debrecen.hu

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria