A jövőt Isten feltárja előttünk – püspöki szentmise a pécsi havihegyi búcsún

Hazai – 2015. augusztus 6., csütörtök | 17:49

Udvardy György pécsi megyéspüspök tartott ünnepi szabadtéri szentmisét augusztus 4-én a pécsi Havihegyen, a Havas Boldogasszony-búcsú alkalmából – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

A főpásztor a Boldogságos Szűz Mária anyai támogatását kérte, hogy boldognak mondjanak bennünket, boldognak mondjuk egymást, és valóban boldogok legyünk.

„Isten igéjének hallgatásában, befogadásában és megtartásában a Boldogságos Szűz Mária példáját követve máris megvalósul bennünk az Ígéret földje. Tedd te is hasonlóképpen, mert képes vagy rá!” – mondta homíliájában a megyéspüspök.

Majd így folytatta: „Isten nem játszik velünk. Isten a maga teljes valóságában föltárja előttünk azt az ajándékot, amit adni akar nekünk. Újjáteremt, és ezzel megvalósul mindannyiunk szívében az ígéret földjének egy darabja, de mégis a maga teljességében. Ezért tudunk örömmel tekinteni egymásra, örömmel ünnepelni együtt. Ugyanaz jelenik meg a lelkünkben. Ugyanazt vágyjuk, ugyanazt akarjuk: hogy Isten művelje bennünk az újjáteremtést, művelje bennünk a csodáját, valósítsa meg az ígéret földjét!”

„Szükségünk van a jövőt birtokló emberekre!” – hangsúlyozta Udvardy György.

„Amikor eljövünk ünnepelni ide, fel a hegyre, akkor erősödjön a szívünk! Az újjáteremtés megvalósult! A jövőt Isten feltárja előttünk. Úgy tekinthetünk a lábunk alatt lévő városra, mint az ígéret földjére. Mert ott valósul meg az Isten jósága: a megbocsátásban, a jövő akarásában, az új társadalom teremtésében. Kérjük a Boldogságos Szűz Mária anyai támogatását az ige hallgatására, befogadására és megtartására, hogy boldognak mondjanak bennünket, boldognak mondjuk egymást, és valóban boldogok legyünk!” – buzdított a pécsi püspök a Havas Boldogasszony-búcsún mondott szentbeszédében.

Fotó: Pécs.városom.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria