A Kapuvári ÍzvadÁszok idén is megvendégelték Róma szegényeit

Külhoni – 2016. január 10., vasárnap | 19:03

A tavaly indított kezdeményezés nagy sikere nyomán idén is Rómába utazott a Kapuvári ÍzvadÁszok amatőr főzőcsapat, hogy vízkeresztkor négyszáz szegénynek főzzenek a Szent Egyed közösség ingyenkonyháján.


Délelőtt részt vettek a pápai szentmisén a Szent Péter-bazilikában, áthaladtak a szent kapun, majd este átültették a gyakorlatba az evangéliumi hívást: segítettek Krisztus nevében a rászorulókon.


Hámori György, Kapuvár város polgármestere – aki a kezdetektől támogatója a kezdeményezésnek – valamint elmondta, az esemény jó alkalom volt arra is, hogy az olasz médiának – két televíziós csatorna is jelen volt – nyilatkozzanak a magyarok szolidáris elkötelezettségéről, illetve lelki megújulást éljenek át a pápai szentmisén való részvétellel.


A főzőcsapat vezetője, Magyar László elmondta, hogy Jézus tanítását szeretnék követni, aki azt mondta, amit a szegényekkel tesznek, vele teszik.


Idén már felkészülten érkeztek, hiszen tavaly is főztek már a Szent Egyed közösség ingyenkonyháján. Tudták, mire van szükség, oda tudtak figyelni arra, hogy mivel muzulmánok is vannak a szegények között, ne legyen sertéshús az ételben. Azt is tudták, hogy néhány szegény lisztérzékeny, ezért nem került az ételbe liszt sem. A tavalyi évben Magyarországon, Pécsen is főztek már a közösség által támogatott szegényeknek. Magyar László azt is megosztotta a hallgatókkal, hogy a római szegények között sokféle embert látott, a külföldiek mellett sok olaszt is. Részt vett az ebéden egy magyar ember is, aki külön megköszönte a hazai ízeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Kapuvári ÍzvadÁszok

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria