A kolumbiai elnököt fogadta Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2018. október 22., hétfő | 16:30

Békére, kiengesztelődésre van szüksége a kolumbiai népnek. Le kell győzni a korrupciót, a kábítószer-kereskedelmet, elő kell mozdítani a törvényesség kultúráját és a környezetvédelmet. Erről tárgyalt a kolumbiai elnök október 22-én a Vatikánban a Szentatyával.

A pápa az Apostoli Palotában fogadta Iván Duque Márquez kolumbiai államfőt feleségével és kíséretével együtt. A protokollnak megfelelően a politikus a pápai audienciát követően Pietro Parolin bíboros államtitkárral, illetve Antoine Camilleri prelátussal, helyettes külügyminiszterrel tárgyalt.

A megbeszélésekről a Szentszék sajtóközleményben tájékoztatott. A szívélyes légkörben lezajlott találkozókon a felek megelégedésüknek adtak hangot a Kolumbia és a Szentszék között fennálló jó kétoldalú kapcsolatok miatt. A Szentszék és a helyi egyház hozzájárul a kolumbiai nép érdekében a béke és a kiengesztelődés előmozdításához. Hangsúlyozták az egyház és az állam közötti állandó párbeszéd fontosságát, hogy így szembenézzenek a társadalmi kihívásokkal, különös tekintettel az életvédelemre, a korrupció és a drogkereskedelem elleni harcra, a törvényesség kultúrájának előmozdítására, valamint a környezetvédelemre. Végezetül gyümölcsöző eszmecserét folytattak a kolumbiai térség politikai és társadalmi helyzetéről, kiemelt figyelmet szentelve a migrációnak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria