A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az árvíz sújtotta Szerbiában

Kitekintő – 2014. augusztus 9., szombat | 14:38

A tervek szerint augusztus végéig maradnak az önkéntesek és a munkatársak a szerbiai Obrenovacban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tájékoztat a munkálatokról.

A várost májusban öntötte el a Kolubara és a Száva folyó. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai közel nyolcvan ház szárítását végzik ipari falszárító berendezésekkel július 7-től augusztus 31-ig.

A házak kiválasztásánál előnyt élveztek a kisgyermekes családok, és azok, amelyekben tartósan beteg családtag él, illetve az idős, egyedülálló károsultak házai. Augusztus folyamán sor kerülhet azokra a házakra is, amelyek a program első részében még nem kerülhettek szárításra a villany vagy a nyílászárók hiánya, a folyamatban lévő takarítás miatt.

Egy-egy házban átlagosan két héten keresztül szárítják a földszinti helyiségeket, mialatt a házak többi része természetes úton szárad. A Nagybecskereki Püspökségi Caritas vállalta a szárítandó házak közüzemi számláinak költségét. A Caritas önkéntesei tolmácsolással is segítik a máltai önkéntesek munkáját. A gépeket kezelő önkénteseket kéthetente váltják.

Fotó: MTI, Marjai János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria