A Nemzeti Színházban léphetett fel a hollóházi színjátszó csoport – KÉPRIPORT

Hazai – 2018. február 8., csütörtök | 10:35

A hollóházi színjátszó csoport képviselte január 27-én Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a Nemzeti Színházban rendezett III. Pajtaszínházi Szemlén. Az amatőr színházak találkozóján résztvevő csoport óvodás és általános iskolás korú gyerekekből áll, lelki vezetője Tóth Gábor füzéri plébános.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A hollóházi színjátszók január 27-én, a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán mutatták be a Csalóka Péter című népmesei darabot. A mesejáték vicces és tanulságos jelenetekkel mutatja be az emberi furfangosság és leleményesség széles tárházát, ugyanakkor rávilágít a vagyoni különbségek emberi természetben való megnyilvánulásaira is.

Az előadást a társulat vezetője, Hegedűsné Lovas Adrienn rendezte, aki a település polgármestere is. A mese színpadra állításában Nádasi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze segítette a fiatalokat, a jelmezeket és díszleteket pedig a helyi kézművesműhely készítette. A darab zenei anyagát Tóth Gábor plébános állította össze.

A színjátszó csoportot 2013-ban alapították, hogy a gyerekek és a fiatalok egy alkotó közösség tagjai lehessenek, ezáltal segítve a felnőttek világában való majdani boldogulásukat. A tagok korosztálya vegyes, hiszen a csoportnak bárki tagja lehet.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria