Justin Welby: Példaértékű volt a keresztények tanúságtétele

Kitekintő – 2014. szeptember 23., kedd | 16:01

Egy éve történt az a merénylet a pakisztáni Peshawarban az anglikán Mindenszentek-templomnál, amely az eddigi legsúlyosabb támadás volt egy keresztény templom ellen az ország történetében – írja a SIR.

Szeptember 22-én, hétfőn emlékeztek meg az egy évvel ezelőtti merénylet áldozatairól, és imádkoztak a megölt keresztényekért a pakisztáni Peshawarban.

Az imádsághoz Justin Welby canterburyi érsek is csatlakozott. „Miközben most megemlékezünk a peshawari vértanúkról és családjaikról, mélységes aggodalmunkat fejezzük ki amiatt, hogy fokozódik a keresztény vagy más kisebbségek üldözése számos helyen, különösen Irakban és Szíriában.”

Welby érsek idén májusban meglátogatta a pakisztáni anglikán közösséget. Elborzadt attól az erőszaktól és üldözéstől, amelyet el kell szenvedniük, valamint attól, mennyire hiányzik a térségben a vallásgyakorlás szabadsága, valamint a biztonság. Az érsek elmondása szerint a merénylet utáni napokban a peshawari keresztények a támadóik iránti megbocsátásról beszéltek, akkor is, amikor igazságért és védelemért küzdöttek. Hozzátette: egy év eltelte után el kellene gondolkodnunk arról a tanúságtételről, amit ezek a keresztények tettek ilyen megpróbáltatások között.

A 2013. szeptember 22-én, két öngyilkos merénylő által elkövetett robbantásos merényletben 85 ember meghalt, 150-en megsebesültek.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria