A pápa fogadta Ukrajna miniszterelnökét

Ferenc pápa – 2021. március 27., szombat | 15:47

Ferenc pápa március 25-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban Denisz Smihalt, Ukrajna miniszterelnökét. A vatikáni találkozó során a felek kifejezték reményüket, hogy az érdekeltek olyan gesztusokat tesznek, amelyek a békés megoldást támogatják Kelet-Ukrajnában.

A Szentszék Sajtótermének közleménye szerint a megbeszélés során kiemelték a Szentszék és Ukrajna közötti jó kapcsolatokat. Jelentős figyelmet fordítottak a kétoldalú érdeklődésre számot tartó aktuális témákra, valamint a Katolikus Egyház életével és tevékenységével kapcsolatos különféle kérdésekre az országban.

Hosszasan foglalkoztak az egészségügyi válsággal és a Kelet-Ukrajnában kialakult drámai helyzettel. A felek azon reményüknek adtak hangot, hogy a tűzszünet közelmúltbeli megsértését olyan lépések követik, amelyek elősegítik a konfliktus békés megoldását.

A pápai audienciát követően Ukrajna miniszterelnöke találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a vatikáni államközi kapcsolatok titkárával.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria