Ferenc pápa fogadta Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját

Ferenc pápa – 2016. augusztus 29., hétfő | 19:23

Greg Burke szentszéki sajtószóvivő hétfőn a következő nyilatkozatot tette közzé a látogatásról.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„A Szentatya ma [augusztus 29-én, hétfőn] fogadta Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját, ügyvezető igazgatóját és feleségét, Priscilla Chant. Arról beszéltek, hogyan lehet használni a kommunikációs technológiákat, hogy enyhítsék a szegénységet, bátorítsák a találkozás kultúráját és segítsenek eljuttatni a reménység üzenetét, különösen a leghátrányosabb helyzetű emberekhez.”

Mark Zuckerberg az audiencia után úgy nyilatkozott: soha nem felejtik el ezt a találkozást, melynek során rendkívüli módon érződött a pápa melegszívűsége, kedvessége, és hogy mennyire segíteni akar az embereknek.

A Szentatya a Facebook-alapítótól a napelemes Aquila nevű drón modelljét kapta, melynek eredetijével a fejlődő országokat szeretné Mark Zuckerberg internethozzáféréshez juttatni.

Mark Zuckerberg feleségével együtt szombaton az észak-olaszországi Comóban részt vett barátja, Daniel Ek, a Spotify digitális zenei szolgáltatás alapítója és felesége, Sofia Levander esküvőjén.

A Facebook alapítója korábban is elismeréssel nyilatkozott Ferenc pápáról; amikor kiderült, a Szentatya hamarosan jelen lesz az Instagramon is, Zuckerberg így írt: „Alig várom, hogy követhessem a pápát, és továbbra is láthassam üzeneteit az irgalomról, egyenlőségről és igazságosságról...”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria