A Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora Libanonban tárgyalt

Hazai – 2015. május 26., kedd | 16:21

Béchara Boutros Raï maronita pátriárka és Hady Mahfouz, az Université Saint-Esprit de Kaslik (Szentlélek Egyetem) rektorának meghívására Szuromi Szabolcs rektor látogatást tett Libanonban 2015. május 23–24. között – tájékoztat a PPKE sajtószolgálata.

Szuromi Szabolcs rektor az egyetem titulusának ünnepe alkalmából tett hivatalos látogatást a libanoni intézményben.

Hady Mahfouz és Szuromi Szabolcs egyeztettek a két egyetem között három éve bővített együttműködési tevékenység további lehetőségeiről, a régészeti BA/MA-, valamint a mérnök-informatikus BSc/MSc-, a molekuláris bionika mérnöki BSc- és az info-bionikai mérnök MSc-képzés területén.

Ezek a képzések a legmagasabb szinten járulnak hozzá ahhoz a stratégiához, amellyel mindkét egyetem a nemzetközi kiválósági központtá válást helyezi oktatási és kutatási fejlesztéseinek középpontjába.

2015. május 24-én, pünkösdvasárnap Béchara Boutros Raï maronita pátriárka magánkihallgatáson fogadta a PPKE rektorát, aki részt vett az ünnepi maronita szentmisén. A pátriárka támogatásáról biztosította a két intézmény közötti kapcsolatok fejlesztését, valamint annak kiterjesztését további – a maronita közösség által vezetett – meghatározó libanoni katolikus egyetemekkel történő aktív együttműködésekre.

A látogatás alkalmával Szuromi Szabolcs a Pázmány Péter Katolikus Egyetem legmagasabb elismerésével, a Pázmány-plakettel tüntette ki Béchara Boutros Raï maronita pátriárkát és Hady Mahfouzt, a Szentlélek Egyetem rektorát.

Fotó: PPKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria