A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági táboraiba várják a jelentkezőket

Külhoni – 2015. július 4., szombat | 15:25

A székelyföldi Szentegyházán rendezik augusztus 24. és 29. között a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági táborát. A nagyszokondi tábor a kisebbeket várja, július 27-től, öt héten keresztül, augusztus 28-ig több száz gyermeket fogadnak – tájékoztatott az egyházmegye. Lehet jelentkezni!

Az egyházmegyei ifjúsági iroda idén nyáron is táborokkal várja a gyermekeket és fiatalokat. A tavaly is sok élményt hozó egyházmegyei ifjúsági tábort idén újra Szentegyházán rendezik. A hely szépsége és változatossága visszahív, és a környék lehetőségei még legalább egy táborra való újdonsággal szolgálnak - indokolták Csiszár Lóránt és Tyukodi Beáta SJC referensek a helyszínválasztást.

Túrák, kirándulások, ügyességi és sportvetélkedők, játékok, néptánc- és kézműves foglalkozások szerepelnek a programban a szentmisék, közös ima- és elmélkedési alkalmak mellett. A hetet a fiatalok végig a természetben, erdővel és hegyekkel körülvéve töltik, de nem elzárva a kényelem alapvető eszközeitől, a Szent Gellért Alapítvány háza ugyanis fel van szerelve mindazzal, amire a táborozóknak szüksége lehet.

Az egyházmegyei ifjúsági táborra a jelentkezéseket július 20-ig várják. A 14 és 30 év közötti fiataloknak a saját plébániájukon, a plébánosuknál kell jelentkezniük, ők továbbítják majd az információt az ifjúsági iroda felé.

A nagyszokondi gyermek- és ifjúsági táborok elsősorban a kisebbeket célozzák meg. A plébániákról tíz-tizennégy évesek érkeznek a sok szórakozást, kalandot, új barátságokat ígérő, nagy hagyományokkal rendelkező táborba. A most felújított Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központ és környéke több mint húsz éve ideális helyszín, az itt zajlott táborok generációkhoz hozták közelebb a hit valóságát, örömét – fogalmaznak a szervezők.

Idén július 27-től, öt héten keresztül, öt turnusban, augusztus 28-ig több száz gyermeknek tehetik szebbé a nyári vakációt.

A nagyszokondi gyermektáborokra szintén a saját plébánián kell jelentkezni. A csoportvezetők egyébként az előkészület utolsó részleteinél tartanak, július 6. és 10. között maguk is a helyszínen töltenek egy hetet, hogy véglegesítsék a programot.

Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria