A Szentszék köszönetet mondott a járvány idején Kínából érkezett humanitárius segítségért

Kitekintő – 2020. április 14., kedd | 12:16

Matteo Bruni szentszéki szóvivő tolmácsolta a köszönetet a kínai püspökök és hívek, valamint kínai intézmények felé azért a humanitárius segítségért, amit ezekben a napokban juttattak el a Vatikánba.

Matteo Bruni elmondta, ezekben a napokban a Nemzetközi Vöröskereszt, a Kínai Vöröskereszt és a Hebei Jinde Charities Foundation kínai katolikus segélyszervezet közreműködésével egészségügyi eszközök érkeztek a vatikáni nemzetközi gyógyszertár számára Kínából. Ez kifejezésre juttatja a kínai nép és a helyi katolikus közösség szolidaritását mindazok felé, akik elkötelezetten küzdenek a koronavírus-járvány megfékezéséért.

A Szentszék megbecsüléssel fogadta a nagylelkű gesztust, és elismerését fejezte ki a kínai katolikus püspökök, a kínai hívek, továbbá az egész kínai társadalom felé. A szentszéki szóvivő a Szentatya elismeréséről és imáiról is biztosította a kínai állampolgárokat.

A Fides katolikus hírügynökség az elmúlt napokban adott hírt arról, hogy a Római Helynökség lelkipásztori egészségügyi hivatala 10 ezer különleges és félmillió közönséges szájmaszkot, 27 ezer pár orvosi kesztyűt, 8 ezer orvosi védőruhát és 6 ezer védőszemüveget kapott. Egészségügyi szállítmány érkezett a római Gemelli kórházba is, valamint több olasz egyházmegyei egészségügyi intézménybe. A kínai katolikusok jóvoltából az első segélyszállítmány már két hete megérkezett, amit a milánói egyházmegyei karitász kapott, hiszen mind a mai napig Lombardia a járvány által leginkább sújtott térség Olaszországban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria