A váci hitoktatók meglepetése: interaktív adventi kalendárium

Hazai – 2020. december 3., csütörtök | 9:01

Interaktív online kalendáriumot készítettek a Váci Egyházmegye hitoktatói, melynek tartalma minden héten más-más téma köré rendeződik.

A korlátozó intézkedések miatt valószínűleg az év hátralévő részében is többet leszünk „összezárva” családtagjainkkal. Erre az időszakra szól az „Adventi meglepetés”, amely egy terített asztal, ahonnan a család apraja és nagyja, gyerekek, fiatalok és régebb óta fiatalok válogathatnak kedvükre.

A meglepetések között ajánlanak együtt játszható – nem csak a képernyőhöz kapcsolódó – játékokat, napi jó cselekedethez ötleteket, írásokat, meséket, filmeket, verseket és zenéket. Kézműves ötleteket és karácsonyi finomságok készítését is bemutatják. Interaktív meséken keresztül a szülők ráláthatnak egy kicsit a korszerű hitoktatásban itt-ott már megjelenő módszertanra is.

Fontos célkitűzés volt, hogy ne csak a hívők szótárában található kegyes fogalmakkal jelenítsék meg a karácsony valódi üzenetét. Helyet kapnak közéleti témák és súlyos kérdések is, amelyek mély gondolatok mentén vezetik az itt időzőket egy másképpen megélt adventi időszakban.

Minden hétnek van egy központi témája, amely rávilágít a teremtett dolgok sajátosságaira és a vele összevethető keresztény erények egyikére.

A rendhagyó adventi kalendárium összeállítói, a Váci Egyházmegye lelkipásztorai és katekétái húszfős csoportja szeretettel nyújtja át a szabadon megosztható meghívást az „Adventi meglepetés” oldalra.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria