Kruchió László törpemalacnak vásárolta számos más állata mellé a malacot, amelyről kiderült, hogy egyáltalán nem törpe, sőt, kilencven kilósra hízott és kényszerűségből le kell vágni. Állatszerető család lévén nem szerették volna egyik kedvencüket, aki a Karajka névre hallgatott, ételként látni az asztalon, viszont az a gondolatuk támadt, hogy dolgozzák fel a szegényeknek, akiket barátaikkal, a Szent Egyed közösség tagjaival együtt havi rendszerességgel vasárnapi ebédre várnak a plébániára – éppen a legszebb budapesti szállodákat és országos rendezvényeket is dekoráló Kruchió László designer hozzájárulása nyomán különlegesen szépen terített, díszített asztaloknál.
Ötletüket örömmel fogadta a Csontos Sándor és családja, akik értettek a feldolgozáshoz és mivel a plébánia területét nem használhatták, a vendégszerető család szívesen bocsátotta rendelkezésre kertjét és házát a munkához. A plébánossal együtt több család és számos fiatal gyűlt össze, hogy részt vegyenek a munkában, ami igazi közösségteremtő erőnek is bizonyult, ráadásul a házszentelő szertartásán is együtt vehettek részt a közösség tagjai.
Izsákiné Teri néni a helyi szegények nagy örömére rendszeresen vállalja a főzést, most is a szokásos lelkesedéssel és szakértelemmel állt neki a pörkölt elkészítésének. Akinek éppen nem volt feladata a disznóvágás és az ebédfőzés körül, adományba kapott kézműves szappanokat csomagolt, ami majd húsvéti ajándék lesz a vendégeknek.
Az elkészült pörköltet a plébániára vitték és a meghívottakkal együtt terített asztaloknál fogyasztották el. A plébánia hívei sok süteménnyel járultak hozzá a közösség szegény barátainak ebédjéhez.
Fotó: Kruchió László
Magyar Kurír
(tzs)
Kapcsolódó fotógaléria